• Телефон : 052 / 360 - 014
07апр
2017
0

Дан школе

Пригодним програмом и гастро презентацијом у Основној школи „Младен Стојановић“ у Љубији свечано је обиљежен Дан школе.

Директорица ове школе Светлана Радаковић- Ружичић је изразила захвалност свима који су помогли да ова манифестација заживи „пуним плућима“.

Приредба поводом Дана школе има велики значај за наш колектив, ученике и наставнике, а сама гастро презентација коју смо уприличили показатељ је карактеристика сва три констутивна народа која овдје живе – додала је Радаковић-Ружичић.

Музичким програмом под називом „Моје село весело“ којег су на почетку манифестације извели малишани подручне школе из Горње Равске пред великим бројем ученика и родитеља, приказан је живот и раздраганост. Своје ручне радове на Дану школе представило је и удружење жена „Рударка“ из Љубије које се поред бројних активности бави и израдом старих рукотворина.

Предсједница овог удружења Весна Шолаја рекла је да је сарадња са школом на високом нивоу. Дошли смо да увеличамо овај рођендан школе и покажемо шта то удружење још ради, јер ми смо иначе базирани на побољшање живота у нашој мјесној заједници – истиче Шолаја.

Препуна фискултурна сала одзвањала је од пјесме, игре и весеља. На Дану школе у Љубији поред бројних представника других школа, удружења, организација и грађана био је и замјеник градоначелника Приједора Драго Тадић.
Смаил Шумић, предсједник КУД-а „Козара“ из Доње Љубије чији чланови су својим наступом „зачинили“ ову приредбу поносно истиче и не крије задовољство учешћем на овој приредби. Он је позвао све заинтересоване да се прикључе овом културно-умјетничком друштву. Задовољан сам приредбом јер је она значајна за школу и сву дјецу – рекао је Дарко Дошеновић из Љескара, један од родитеља.

Ученица 6. разреда Слађана Јовичић, истиче да је све било одлично а највећи утисак на њу је оставио наступ КУД-а „Козара“ . Слично мишљење дијели и Милица Билбија, ученица 7.разреда. Имала сам малу трему приликом свог наступа а сви смо се потрудили да нашу школу представимо у најбољем свјетлу, јер ипак то је наш дан. Мислим да смо успјели у томе – додаје Милица.

Нема коментара

Одговори

Скочи на траку са алаткама